Augusztus 12-én Budán, a Symbol Budapest gasztronómiai komplexumban tartott sajtótájékoztatón Gyula város képviselői ismertették az idén második alkalommal megrendezésre kerülő Várkerti Vigasságokat, amelyet akár az őshonos magyar állatok húsából készült ételek fesztiváljának is nevezhetünk. A sajtótájékoztatón részt vett a MT Zrt. vezérigazgatója Róna Iván is, aki elmondta, hogy a MT Zrt. éves marketingtervének egyik legfontosabb feladata az ország jelentős gasztronómiai, és egyéb turisztikai rendezvényeinek támogatása, mert ezzel is segítik a turizmus, a vendégéjszakák számának és a vendégek költésének növekedését. A három napon át tartó vendégcsalogató forgatagra augusztus 29-31. között a Gyulai Vár melletti rendezvényterületen kerül sor és több tízezer vendégre számítanak. Prohászka Dénes, a rendezvény gasztronómiájáért felelős séf arról szólt, hogy céljuk megismertetni a látogatókat az őshonos magyar állatok – racka, cigája, mangalica, szürkemarha - húsából készült ételekkel, a hungarikum italokkal, valamint Gyula város idegenforgalmi kínálatával. Az első nap, 29. a reneszánsz év jegyében borlovag avatással indul, este pedig az Experidance előadásában gyönyörködhet a közönség. Szombaton rendezik meg a „Bográcsban készült mangalica ételek” főzőversenyét, amelyre a tavalyi 67 csapatnál is többet várnak. Este pedig az idén 25 éves jubileumát ünneplő Ghymes együttes ad koncertet. Vasárnap étkezési bemutató és egész napos műsor várja az érdeklődőket. A három nap alatt a város éttermeiben is mindenhol az őshonos magyar állatok húsából készült ételekkel várják a vendégeket.
Hunguest Hotels franchise szálloda Gyulán - Hunguest Hotel Erkel