Tradicionális alföldi ételek hétvégéje – 2011. május 6-8. - Hajdúszoboszló, Hunguest Hotel Béke
Meg akarja ismerni az Alföld és a Hajdúság kultúráját? Akkor Önnek május első hétvégéjén Hajdúszoboszlón, a Hunguest Hotel Békében a helye! Május hatodikán, péntek este hajdúsági és alföldi jellegzetességeket bemutató folklórprogrammal várjuk vendégeinket. A szálloda lobbijában pénteken és szombaton népművészeti kiállításon ismerkedhetnek a környék kultúrájával az érdeklődök.
Szombaton svédasztalos vacsoraest tradicionális alföldi ételekkelAperitifekÁgyas pálinka
Száraz puszta koktél
ElőételekBugaci saláta
Alföldi hideg ízelítők (mangalica sonka, kacsatepertő, füstölt parasztkolbász és füstölt libamell)
Kemencés kapros túrós lepény
Hortobágyi húsos palacsinta
LevesekSzámadó Juhászné leves
Hajdúsági orjaleves
FőételekDebreceni töltött káposzta
Kanász pecsenye szalonnás pergelt káposztával és nudlival
Bihari töltött pulykamell
Makói halpaprikás túrós csuszával
Báránykotlett rozmaringos puliszkával
Növendék szürkemarha-pörkölt pásztor tarhonyával
Öhöm
Befejező fogások„Kálvinista Mennyország”
Szilvalekváros derelye
Házi vegyes rétesek (almás, túrós, meggyes, tökös-mákos)
Mézes zserbó
Különféle kecskesajtok
A programokon és az alföldi vacsorán a Hunguest Hotel Béke összes vendége részt vehet felár nélkül.
Hunguest Hotel Béke - ÁRAKHunguest Hotel Béke - AKCIÓK