Hozzávalók 4 személyre:
Elkészítés:
A dagadó töltelékét, a savanyú káposztát fehérborral pároljuk egy órán át. Ha a levét elfőtte, kihűtjük, és a kinyitott dagadóba töltjük, amit másfél óra alatt 170 fokon készre sütünk.
A sertésbordából szeleteket vágunk, fűszerezzük őket és elősütjük , majd sajttal rétegezve összesütjük.
A burgonyát sós vízben főzzük, ha kész, pépesítjük. Tojás sárgát adunk hozzá és formázzuk, mielőtt a sütőben készre sütnénk .
Vajas brokkolival és karottával tálaljuk.
A hús zsiradékából vörösborral ízlés szerint mártást készítünk.
A Vasi töltött dagadót készíti és ajánlja: Bánszky Péter mesterszakács, a Hunguest Hotel Répce Gold konyhafőnöke.
Amennyiben a fenti recepttel kapcsolatban kérdése merülne fel, küldje el nekünk a recept@hunguesthotels.hu címre, és mi segíteni fogunk.
Jó étvágyat kívánunk!
KORÁBBI RECEPTEK
Balatoni fogasfilé tejszínes lecsóval, burgonyatócsnival
Gurmanska pljeskavica - a Hunguest Hotel Sun Resort (Montenegró - Herceg Novi) konyhájából
Vidróczki betyárpecsenye - Hunguest Grandhotel Galya