Receptek - Vasi töltött dagadó

Vasi töltött dagadó savanyú káposztával, sajtos sertésborda torta, burgonyafelfújt vajas brokkolival, karottával, kékfrankos mártással - a bükfürdői Hunguest Hotel Répce Gold konyhájából.

Hozzávalók 4 személyre:

- 40 dkg sertésdagadó
- 40 dkg sertésborda
- 30 dkg sárgarépa
- 15 dkg savanyú káposzta
- 1 dl vörösbor
- 1 dkg vaj
- 30 dkg sajt
- 1 dl étolaj
- 60 dkg burgonya
- 1 dl fehérborRecept - Sertésdagadó - Hunguest Hotel Répce Gold- Bükfürdő- 2 db tojás
- 30 dkg brokkoli


Elkészítés:
A dagadó töltelékét, a savanyú káposztát fehérborral pároljuk egy órán át. Ha a levét elfőtte, kihűtjük, és a kinyitott dagadóba töltjük, amit másfél óra alatt 170 fokon készre sütünk.
A sertésbordából szeleteket vágunk, fűszerezzük őket és elősütjük , majd sajttal rétegezve összesütjük.
A burgonyát sós vízben főzzük, ha kész, pépesítjük. Tojás sárgát adunk hozzá és formázzuk, mielőtt a sütőben készre sütnénk .
Vajas brokkolival és karottával tálaljuk.
A hús zsiradékából vörösborral ízlés szerint mártást készítünk.

Bánszky PéterA Vasi töltött dagadót készíti és ajánlja: Bánszky Péter mesterszakács, a Hunguest Hotel Répce Gold konyhafőnöke.

Amennyiben a fenti recepttel kapcsolatban kérdése merülne fel, küldje el nekünk a recept@hunguesthotels.hu címre, és mi segíteni fogunk.

Jó étvágyat kívánunk!

KORÁBBI RECEPTEK

Balatoni fogasfilé tejszínes lecsóval, burgonyatócsnival

Gurmanska pljeskavica - a Hunguest Hotel Sun Resort (Montenegró - Herceg Novi) konyhájából

Vidróczki betyárpecsenye - Hunguest Grandhotel Galya