Mézes-chilis lazac roston grillezett zöldségekkel - a budapesti Hunguest Hotel Platánus konyhájából:
Hozzávalók 4 személyre:
- 70 dkg lazacfilé
- 1 dl étolaj
- 8 dkg tv paprika
- 15 dkg paradicsom
- 15 dkg padlizsán
- 15 dkg cukkini
- 2 dkg póréhagyma
- 4 dkg édeskömény
- morzsolt kakukkfű
- halak fűszerkeverék
- 3 dkg chili szósz
- 8 dkg méz
Elkészítés:
A lazacsteaket fűszerkeverékbe forgatva kevés olajon megsütjük.
A mézet a chilivel kikeverjük. A már félig átsütött lazacot megkenjük ezzel a mázzal, és készre sütjük.
A zöldségeket kb. 1x1 cm-es kockákra vágjuk, olajon lepirítjuk.
Fűszerekkel ízesítjük.
A grillezett zöldségekre tálaljuk a halat, melyhez citromdíszítést ajánlunk.
recept@hunguesthotels.hu címre, és mi segíteni fogunk.
Jó étvágyat kívánunk!