Balatoni fogasfilé tejszínes lecsóval, burgonyatócsnival - a tapolcai Hunguest Hotel Pelion konyhájából
Hozzávalók 4 személyre:
- 80 dkg fogasfilé
- 40 dkg kaliforniai paprika
- 20 dkg paradicsom
- 10 dkg gomba
- 5 dkg bacon szalonna
- 1 dl tejszín
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 cirtom
- só
- bors
- fehérbor
- fokhagyma
Tócsnihoz:
- 20 dkg burgonya
- 1 tojás
- 2 dl kefír
- 10 dkg liszt
- só
- bors
- fokhagyma
Elkészítés:
A fogast felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk, és kevés olajon aranybarnára sütjük.
A hagymát, szalonnát, gombát, paprikát és paradicsomot egyforma kockákra szeljük, és egy jóízű lecsót készítünk belőle. Sózzuk, borsozzuk, fehérborral, fokhagymával ízesítjük, majd a végén egy kis tejszínnel beforraljuk.
Közben elkészítjük a tócsnit. A burgonyát meghámozzuk, lereszeljük sajtreszelőn. Hozzátesszük a tojást, a kefirt, a lisztet, és sóval, borssal, fokhagymával ízesítjük. Forró serpenyőbe apró korongokat szaggatunk és mindkét oldalát megsütjük.
Tálalása: a tányér közepére helyezünk egy tócsnit, teszünk rá egy nagyobb kanál tejszínes lecsót, majd még egy tócsit helyezünk rá, és végül a fogast. Citrommal díszítjük.
A fogasfilét készíti és ajánlja: Gyurecska László, a Hunguest Hotel Pelion konyhafőnöke.
Eddigi elismerései:
2004 - Erfurt Szakácsolimpia bronzérem
2005 - Budapest Gasztrofesztivál aranyérem /magyar bajnok!/
2006 - Luxemburg Szakácsvilágbajnokság bronzérem
2007 - Budapest Gasztrofesztivál bronzérem
2007-ben és 2008-ban Budapest SzeptEmberfeszt kiemelt I. helyezett
Amennyiben a fenti recepttel kapcsolatban kérdése merülne fel, küldje el nekünk a recept@hunguesthotels.hu címre, és mi segíteni fogunk.
Jó étvágyat kívánunk!